Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Október 20. 21:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Virágot és vázát lopott a temetőben - akár két évet is kaphat

Virágot és vázát lopott a temetőben - akár két évet is kaphat

Többen is sírgondozással bízták meg azt a hatvanegy éves, büntetett előéletű dombóvári férfit, akit üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítottak meg a nyomozók október 19-én.

A rendelkezésre álló adatok alapján az alkalmi munkaként sírgondozói feladatokat ellátó személy az egyik dombóvári temetőben több - általa nem gondozott - sírról vágott és ültetett virágot tulajdonított el, valamint egy alkalommal egy rögzítés nélküli vázát.

A korábban hasonló bűncselekmények, illetve kegyeletsértés elkövetése miatt szabadságvesztésre ítélt férfit három rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség. A gyanúsított beismerő vallomást tett, az eljárás során szabadlábon védekezhet. Ha bűnösnek találják, tettéért akár kettő évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható rá.

Temetői lopások Mindenszentek környékén gyakrabban fordulnak elő, mint az év más szakaszaiban. Bár a rendőrség megerősített szolgálattal készül az ünnepekre és a polgárőrség is megtesz mindent a temetői lopások, illetve a temetők környékén elkövetett gépjárműfeltörések megelőzése érdekében, szükség van a hétköznapok emberének nagyobb odafigyelésére is.

A rendőrség ezért kéri, hogy értéktárgyat, táskát ne hagyjanak őrizetlenül a járműveikben!

Amennyiben a temetőkben gyanúsan viselkedő, látszólag céltalanul a sírok között járkáló, esetleg virággal, koszorúval a temetőből távozni készülő személyt látnak, hívják a 107-es telefonszámot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!