Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 08. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Új vezetője van a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központnak

Új vezetője van a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központnak

Május 1-jével hivatalosan is Müller Ádám tölti be a 2021. január elsejétől összevont intézmény igazgatói posztját.

A pályázati kiírásra jelentkezett a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője és az interjú során alkalmasnak találták a vezetői feladatok ellátására.

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Karának művelődésszervező, múzeumpedagógusi szakán végezett. A Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben 2009-től először múzeumi referensként, múzeumpedagógusként majd 2014-től gyűjteményvezetőként, dolgozott. 2018 májusától 2020. január végéig művelődésszervező és programkoordinátori feladatokat látott el a Sásdi Általános Művelődési Központban. Ezt követően ismét a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény vezető tisztségét töltötte be.

2008 óta tagja a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesületnek. Megismerkedett a művelődéshez köthető intézmények munkájával, gyakorlatot szerezett kulturális programok szervezésében: gyermek-, felnőtt programok, szakkörök, klubok működtetése, konferenciák, fesztiválok programjainak előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Dombóváron az elmúlt években több közös programot szervezett a helytörténeti gyűjteménnyel, a művelődési házzal, a könyvtárral közösen.

Bízom benne, hogy az új integrált szervezeti formában működő Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban jól tudok majd együttműködni munkatársaimmal, számítok az emberek véleményére, tapasztalatára, támogatására. Remélem, hogy a járványhelyzet enyhülésével, elmúltával a közművelődés intézményei kinyithatják kapuikat, újra lesznek közösségi programok, felnőtt és gyerekrendezvények, koncertek, kiállítások, szakkörök, előadások, könyvtár- és múzeumlátogatók, jó beszélgetések és persze gyerekzsivaj - foglalta össze Müller Ádám.

A jelenlegi városvezetés fontosnak tartotta a kulturális intézmény új vezetőjének kiválasztásakor, hogy ismerje a helyi kultúrát, a helytörténetet. A közösség megbecsült tagja legyen és szakmailag képzett vezető kerülhessen az intézmény élére. Ezért bízták meg Müller Ádámot a felelősségteljes munkával és remélik, hogy a közös munka, együttműködés hosszú távú lesz – emelte ki Kerényi Zsolt humán alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.