Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 19. 16:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI

Tolnába is bekukkant a Mountainbike Challenge

Tolnába is bekukkant a Mountainbike Challenge

Új régiók bekapcsolódásával idén kilenc futamosra bővül a Mountainbike Challenge hegyikerékpáros sorozat - jelentették be a szervezők pénteki sajtótájékoztatójukon. Az egyik új állomás a Bölcske Maraton.

A viadal 2011-ben indult útjára, de akkor még csak öt állomásból állt. Danó Péter, az egyik főszervező bejelentette, hogy idén további öt új versennyel egészült ki a sorozat. Viszont a zalaegerszegi 10 órás maraton kikerült a programból, így alakult ki az április végétől szeptember közepéig tartó, kilenc állomásos Challenge.

A bővülés egyrészt annak tudható be, hogy a TakarékPont-hálózat névadó szponzorként állt a rendezvénysorozat mellé, másrészt minden versenyen négyszáz főben maximáltuk az indulók számát - tette hozzá Danó.

Az idén bekapcsolódott futamok között három olyan - a gyenesdiási Kürtős Kupa, a szentendrei City Cross és a várgesztesi Vértes Maraton - található, amelyet már korábban is megrendeztek, csak még nem a sorozat részeként. A Gerecse Maratonnal és a Bölcske Maratonnal pedig két olyan régió is csatlakozik, amely eddig még nem szerepelt a hegyikerékpárosok térképén.

A sorozat érdekessége, hogy nemcsak hegyre fel-hegyről le tekerésekből áll, hanem változatos terepeken és kiegészítő programokkal megspékelve zajlanak majd a viadalok. Szentendrén például a történelmi óváros utcáin vezet majd a futam, Erdőbényén pedig bringapóló meccseket is rendeznek.

A hazai női élmezőny egyik tagja, Módos Gabriella elmondta, mivel idén viszonylag kevés Magyar Kupa-futamot és szövetségi versenyt rendeznek, ezért az elsősorban amatőröknek szóló Mountainbike Challenge több állomásán lehet számítani a legjobb hazai profi montisok indulására is.

A sorozatról bővebben ide kattintva olvashat: www.mountainbikechallenge.hu

A Mountainbike Challenge 2012 állomásai:

  • Április 29.: Kürtős Kupa, Gyenesdiás
  • Május 5.: City Cross, Szentendre
  • Május 12.: Vértes Maraton, Várgesztes
  • Június 23.: MTB Piknik, Vértesboglár
  • Július 7-8.: Drótszamár Fesztivál, Erdőbénye
  • Július 21.: Gerecse Maraton, Tarján-Tatabánya
  • Augusztus 11.: Mofém Underworld, Miskolc
  • Szeptember 8.: Fehérkő-lápa Hillclimb, Miskolc
  • Szeptember 15.: Bölcske Maraton, Bölcske

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni