Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2022. Február 09. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Többen rosszul lettek az egyik nyíregyházi általános iskolában

Többen rosszul lettek az egyik nyíregyházi általános iskolában

Tömeges rosszullét miatt szállítottak kórházba több gyereket és felnőttet a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a mentők 12 gyereket és két nőt vittek stabil, jó állapotban a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára. Hozzátette, mindannyian torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a katasztrófavédelmi mobil labor mérései azonban semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az iskola épületében - mondta Rutkai-Dér Vivien, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

A Szabolcs Online azt írta, több mint 270 gyerek várakozott az iskola előtt, amíg a rendőrök, tűzoltók és mentők azt vizsgálták, mi okozta a rosszulléteket.

A portál szerint az első információk klórgázmérgezésről szóltak, ám a megkérdezett diákok és pedagógusok nem érezték a vegyület jellegzetesen szúrós szagát. Többen arra panaszkodtak, hogy amíg kiterelték őket az iskola épületéből, valami köhögésre ingerelte őket és kapart a torkuk.

A beszámoló szerint az egyik megkérdezett diák azt mondta, az egyik gyerek paprikaspray-vel "szórakozott".

Fotó: Fotó: Facebook/Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.