Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2014. Április 11. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

„Tavaszi szél vizet áraszt” című projekt a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

„Tavaszi szél vizet áraszt” című projekt a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

2014. március 3-tól 28-ig zajlott óvodánkban ez az eseménysorozat.

Projektünket községünk és környezetünk megismerésével kezdtük. Sétáink alkalmával megfigyeltük Kaposszekcső utcáit, intézményeit, majd megnéztük, melyik gyermek melyik házban lakik. Eközben megfigyeltük a tavaszi természetet is. Sétáink után térképet készítettünk falunkról, szülők gyűjtötte dobozokból terepasztalt készítettünk.

Március 17.-től indult Vizeink részprojektünk, amelyet a víz világnapja alkalmából rendeztünk meg.

Sokat beszélgettünk a vízről. Megfigyeltük a víz tulajdonságait, halmazállapotát, megfigyeltük, hogyan párolog el a pohárból, megbeszéltük mi történik ilyenkor. Kísérleteztünk a vízzel. Beszéltünk a víz felhasználásáról, és a víz szennyezéséről is. Megfigyeltük a víz körforgását, csíráztattunk növényeket, és sok más kísérletet is végeztünk a vízzel.

Séta során felfedeztük a faluban lévő kerekes kutakat. Megbeszéltük ezek működését is, egy szép népdalt is megtanultunk, amelyben szerepel kút.

Óriás hajót építettünk székekből a csoportszobában, amelyben ülve elképzeltük, hogy hullámzik a tavon a csónak. Halakt is készítettünk többféle technikával, és horgászos játékot játszottunk.

A szülőkkel való kapcsolat erősítése érdekében mindenki közösen apukájával vagy anyukájával barkácsolhatott otthon kis hajót, tutajt. Az óvodába hozva kipróbálhatta a vizes asztalon, hogy úszik-e vagy elmerül. Nagy volt az érdeklődés, egész kiállítás jött létre az úszó alkalmatosságokból.

Elsétáltunk a Marosi család kertjébe, ahol megtekinthettük a halastavukat. Láttunk kígyókat, békákat, megnézhettük, milyen az a békalencse. Halakat és növényeket kaptunk ajándékba, amelyből kis vízi tavacskát készítettünk egy nagyméretű edénybe.

Majláth Károlyné
óvodavezető

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:00, péntek | Helyi

Ereszcsatornás csalások Tolna vármegyében

Négy eljárás is folyik házaló ereszcsatornás csalások miatt Tolna vármegyében.

2024. Május 30. 08:35, csütörtök | Helyi

Bemutatásra került Erky-Nagy Tibor: Gunaras 50 éve című könyve

Müller Ádám, a DKSZK igazgatója köszöntötte a megjelenteket, azt követően Pintér Szilárd polgármester, majd Őri Gábor a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület elnöke tartott beszédet.

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 27. 08:30, hétfő | Helyi

Május 28-án mutatják be Erky-Nagy Tibor Gunaras 50 éve című könyvét

A könyvet a szerző mutatja be a Dombóvári Művelődési Ház Majoros-termében.