Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Március 29. 23:41, kedd | Helyi

Takarítással indult a Sárga nap az újdombóvári suliban - képgalériával

Takarítással indult a Sárga nap az újdombóvári suliban - képgalériával

Hagyomány a József Attila Általános Iskolában, hogy minden tavasszal legalább egy tanórát szánnak az iskolaépületnek és a környezetének takarítására. Március 29-én reggel minden Újdombóváron tanuló diák a nap első negyvenöt perc

Becsengetnek a Petőfi téri körforgalomnál. A diákönkormányzat által Furi hétnek keresztelt időszak Sárga napjának – aki teheti, visel ilyen színű ruhadarabot – első tanórája rendhagyó módon takarít-óra.

Az első, második és harmadik osztályosok főként saját osztálytermeiket teszik rendbe és takarítják. A negyedikesek, ötödikesek, hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok a köddel dacolnak odakint. Kezük alatt csinossá, rendezetté, sőt – amennyire lehet – virágossá válik az iskolaudvar. Az egyik gyerekcsapat az újdombóvári temetőben gondozza Gábor Béla, az 1929-ben önálló épületben létrehozott újdombóvári elemi iskola első igazgatójának sírját. Jólesik a friss levegő, még ha tiszta párás is.

Kicsengetnek. Jó nézni a rendet odabent és odakint. Ha most még a nap is kisütne! Később ez is összejött…

Ez a hét egyben Dombóvár Hete is, amelyet a várossá avatás 41. évfordulójának tiszteletére tartanak. Az újdombóvári akció a hivatalos ünnepi rendezvénysorozat része volt.


A külső munkálatokról készült képgalériánk a Szórakozó negyedben található, és a lenti képre kattintva közvetlenül is megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.