Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Július 04. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Összeférhetetlenség: a kormányhivatal még léphet

Összeférhetetlenség: a kormányhivatal még léphet

Mint arról korábban írtunk, a Szekszárdi Törvényszék megsemmisítette a dombóvári polgármester tisztségének összeférhetetlenségéről szóló testületi határozatot. Az MTI-t tájékoztató szóvivő szavaiból más is kiderült.

Maradhat tisztségében a dombóvári polgármester című június 29-i hírünket a következőkkel egészítjük ki:

Csullag Józsefné, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője június 29-i tájékoztatójában hozzátette azt is, a Tolna Megyei Kormányhivatal április 18-án jelezte a testületnek, hogy az összeférhetetlenséggel kapcsolatos javaslatát bizottság létrehozásával alakítsa ki, egyben utalt az alpolgármester március 21-ei indítványára.

A törvényszék álláspontja az, hogy ha a testület a határidőn belül a döntést elmulasztotta, újabb erre vonatkozó képviselői indítvány nem terjeszthető elő. Ha a testület nem dönt vagy döntése jogszabálysértő, az önkormányzati törvény szerint a kormányhivatal határidő nélkül kezdeményezheti a törvényszéknél a polgármesteri tisztség összeférhetetlenségének kimondását - mondta Csullag Józsefné.

Szabó Lorándot a Kúria felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt ítélte két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre. A polgármester azzal követte el a bűncselekményt, hogy 2003-ban és 2004-ben testületi felhatalmazás nélkül adott megbízást arra, hogy utaljanak át 211 millió forintot önkormányzati cégeknek pályázati önerőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.