Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Február 11. 15:58, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Rákóczi János Emlékév 2022

Rákóczi János Emlékév 2022

A Dombóvári Értéktár Bizottság csütörtöki, rendkívüli ülésére meghívást kapott Gábor Sándor mestercukrász és Vojtek Éva a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete képviseletében.

Százhuszonöt éve, 1897. szeptember 25-én született Rákóczi János cukrász és mesterszakács, a Rákóczi-túrós megálmodója.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hangsúlyos feladatának tekinti a tradicionális magyar cukrásztermékek megőrzését, népszerűsítését és védjegyeztetését. Az Ipartestület Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrászt jelölte ki e termék témafelelősévé, aki évek óta ápolja Rákóczi János emlékét.

Rákóczi János munkássága és a Rákóczi-túrós 2015-ben bekerült a Települési értéktárba, 2016-ban a Tolna Megyei Értéktárba. 2021-ben Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a süteményt, mely a Hungarikum előkapuja. Reményeik szerint az emlékév méltó alkalom arra, hogy megkapja a Rákóczi-túrós az áhított címet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.