Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. November 27. 09:08, hétfő | Helyi

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház kulturális programsorozatának zárórendezvényét és eredményhirdetését november 23-án tartották.

Örömmel beszélhetünk ismét széles összefogásról.

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház idén indította el a Petőfi 200 „Szeptember végén" című kulturális programsorozatot, a zárórendezvényre és eredményhirdetésre november 23-án került sor.

Az idén volt 200 éve, hogy Petőfi Sándor megszületett. Az egész országban, a határainkon túl is, számos rendezvényen emlékeztek meg az egyik legnagyobb költőnkről, akinek csak 26 év adatott a földi életből, mégis az egyik legismertebb személyiség a magyar történelemben, a magyar kultúrában.

A szervezők a dombóvári általános és középiskolások részére pedagógusok segítségével találták ki azokat a projekteket, melyekbe az érdeklődő diákok bekapcsolódhattak. A program megálmodói a gyergyószentmiklósi fiatalokat is be kívánták vonni a programba, és megkeresték testvérvárosunk egy-egy általános és középiskoláját azzal az ötlettel, hogy szervezzenek ők is néhány hasonló versenyt, majd jöjjenek el hozzánk Dombóvárra a nyertesek és töltsünk együtt pár napot.

Gyergyószentmiklós részéről a Fogarasy Mihály Általános Iskola és a Salamon Ernő Gimnázium tanulói és tanárai vettek részt az eseményen..

Pintér Szilárd polgármester és dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár gondolatai után került sor a díjátadóra a következő kategóriákban: rajzverseny, szavalóverseny, társasjáték-tervezés, pólótervező verseny, szövegalkotó verseny, Petőfi-kvíz.

Öröm volt megbizonyosodni arról, hogy a mai fiatalok nyitottak a magyar kultúra, a múlt örökségeinek befogadására, nyilván a pedagógusok iránymutatásával, támogatásával értik a költők, írók üzenetét. A legjobb diákok mellett a felkészítő tanárok is elismerésben részesültek.

A gála során számos szavalatot hallhattunk a győztesek előadásában, és az alkotások is megjelentek a vetítővásznon. Igazán le volt nyűgözve a közönség. A rendezvény színvonalát a Hegy együttes és a Keptár zenekar, valamint egy fiatal tehetség Bánkuti Gellért emelte zenei előadásával.

Gratulálunk mindenkinek!

Címkék: Petőfi Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.