Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 01. 18:21, szombat | Helyi
Forrás: Tudósítónk

Palikatúrák, játszóház és mindent vivő könyvtárbusz Sásdon - képgalériával

Palikatúrák, játszóház és mindent vivő könyvtárbusz Sásdon - képgalériával

„Színezd újra a délutánod!” volt a szlogenje annak a rendezvénynek, amelyet múlt szombaton tartottak a sásdi közösségi házban. A program a Határon Túli Magyarok XX. Fesztiválja egyik állomása is volt egyben.

A két évtizedes hagyományokkal rendelkező Határon Túli Magyarok Fesztiválja és az idén tízéves Pannon Magyar Ház 2011. szeptember 22-28. között tartalmas és értékteremtő kulturális eseményekkel várta vendégeit Pécsre és Baranyába. A fesztivál jóvoltából a Sásdi Általános Művelődési Központ az új közösségi ház rendhagyó művek bemutatásával indíthatta útjára az új közösségi házban megtekinthető kiállítások sorozatát.

„Jó őrangyalt kaptam, még mindig hűséges hozzám. Az életet nehezen tanultam, de már felejtek. Újvidéken 1972 óta vagyok itthon, az újságírásban pedig 1977-től otthon. Az első karikatúrám 1973- ban jelent meg a Magyar Szóban, azóta rajzolok és kiállítok itthon, otthon és külföldön” – írja önmagáról Léphaft Pál, a kiállító művész, akinek magyarországi és vajdasági közéleti személyiségekről, fonák élethelyzetekről készült munkái október 14-ig a sásdi közösségi ház előadótermében.

Míg a Székely Szilárd polgármester, Dr. Bokor Béla, a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány kuratóriumi elnöke és az „egy Léphaft"-ként bemutatkozó újvidéki karikaturista, újságíró, szatirikusmelléklet-szerkesztő, politikaikabaré-szerző és -szereplő közreműködésével lezajlott hangulatos kiállítás-megnyitó főként a felnőtteknek lehetett érdekes, a kisebbeket játszóház kötötte le.

A pécsi Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár jóvoltából a közösségi ház parkolójában pedig az európai uniós pályázati forrásból, 100 millió forintért vásárolt megyei könyvtárbusz volt a vendég, amely Közép-Európa legkorszerűbb ilyen járműveként olyan baranyai településekre viszi el a könyvtári szolgáltatásokat, ahol nincsenek kiskönyvtárak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.