Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. December 07. 16:24, csütörtök | Helyi

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Második alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Verseny Dr. Szenyéri Zoltán igazgató ötlete és szervezése alapján.

Kiemelten támogatta a verseny megszervezését Dombóvár Város Önkormányzata Pintér Szilárd polgármester, és a Tamási Tankerület Csike Tamás igazgató jóvoltából.

A rendezvény díszvendége volt ifj. Buzánszky Jenő, a zsűri elnöki székében Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára foglalt helyet.

A megmérettetésre 12 intézményből összesen 27 versenyző ékezett, akik rengeteg munkát és energiát fektettek a felkészülésbe. A labdarúgással kapcsolatos feladatok mellett más sportágakhoz kötődő kérdések is feltűntek, így a résztvevőknek igen széles körű ismeretekkel kellett rendelkezniük.

Az egyéni verseny írásbeli tesztfeladatát követően szóbeli döntőre került sor, majd a négy legjobb helyen végzett tanuló közül a győzelmet végül Földvári-Nemes Zsigmond, a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája diákja szerezte meg.

Második helyen a Kispesti Eötvös József Általános Iskola tanulója, Farkas István végzett, a bronzérmet pedig a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákja, Szőcs Patrik 11.n osztályos tanuló vette át.

A gimnázium másik diákja, Ruppert Dominik 10.n osztályos tanuló, hajszál híján csúszott le a dobogóról, így a 4. helyet érte el.

A csapatversenyben az első helyet a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium együttese szerezte meg, második helyen a Monori József Attila Gimnázium tanulói végeztek, a bronzérmes pedig a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolájának együttese lett. Díjazásában részesült a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium csapata, akik a 4. helyet érték el.

Gratulálunk a résztvevőknek, a gimnázium tanulóinak és felkészítőjüknek, Dr. Szenyéri Zoltán igazgatónak!

Címkék: buzánszky jenő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.