Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Október 28. 23:24, péntek | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita, APOK Belvárosi Általános Iskola

Nógrádi Gáborral találkozhattak a gyerekek a Belvárosiban

Nógrádi Gáborral találkozhattak a gyerekek a Belvárosiban

Október 24-én a Belvárosi Általános Iskolába látogatott el Nógrádi Gábor költő, író, újságíró, hangjáték-, tévéjáték- és filmforgatókönyv-író. Vele tartott operaénekes fia, Gergely is.

Legsikeresebb gyerekkönyvei között tartjuk számon a teljesség igénye nélkül: A mi Kinizsink, Hogyan neveljünk...?, Segítség, ember! Galambnagymama, A bátyám zseni, Nézz rám, mami!, Marci öröksége. Petepite című gyermekkönyve 2000-ben elnyerte az év legjobb ifjúsági könyve díjat, két évvel később nemzetközi IBBY-díjjal jutalmazták a szerzőt.

Filmforgatókönyvek írójaként elsősorban a Gyerekrablás a Palánk utcában, a Sose halunk meg, a Csocsó, és régi magyar filmek (Hippolyt, Meseautó) újramesélőjeként ismert. Filmjeit kétmillió néző látta a mozikban.

Az író-olvasó találkozóra a híres szerző fiával, Nógrádi Gergely operaénekessel érkezett. Nem esett messze az alma a fájától, hiszen már Gergelynek is sok könyve megjelent. Nógrádiék a találkozóra jó hangulatú, a gyerekkönyveiket népszerűsítő vetélkedővel készültek.

Nógrádi Gábor üzenete minden gyermek számára megfontolandó:

„Az olvasás a boldogságra nyíló ajtó kulcsa lehet. Az olvasás ugyanis gyógyszer - megnyugtat-ja a lelket, ha az beteg, vagy háborog. Az olvasás csokoládé, mert jó érzéseket kelt. Az olva-sás tudás, mert olyan ismereteket hordoz, ami az önismerethez, a sikerhez, és az életben maradáshoz kell.

Ugyanakkor be kell vallani, az olvasás: munka. A szöveget végig kell olvasni, meg kell érteni, a szavakkal megfogalmazott dolgokat el kell képzelni, a gondolatokat fel kell dolgozni. Erőfeszítést kíván. De a csúcsra sem lehet feljutni úgy, hogy az ember nem mássza meg a hegyet. S csak a csúcsról látszik igazán, hogy milyen gyönyörű a táj.” (Íróiskola 11.)

Az író-olvasó találkozó autogramosztással és kedvezményes könyvvásárral ért véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.