Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

Immár második alkalommal rendezte meg a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár-Kernen I.R. Baráti Kör Egyesület, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár a szürethez kapcsolódó DOM-BOR-FESZT elnevezésű borünnepet.

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére. A rendezvényt Kiss Balázs és Futó Péter önkormányzati képviselők, Glaub Róbert, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Páldi Ede, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár elnöke nyitották meg.

A jó hangulatról a Magyarhertelendi Bordal-Kör Egyesület, a Kapos Táncegyüttes, a szekszárdi Holló Együttes, az NDC DANCEstudio, a sásdi Deutsch Klub Énekkara és a Dombóvári Zenész Egyesület gondoskodott.

A rendezvényre kilátogatók nem csak kiváló díjnyertes borokat, hanem igazi kisüsti pálinkát is kóstolhattak a Schmieder Pálinkaház standjánál.

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár faházánál jótékonysági plüssgyűjtést szerveztek, cserébe zsákbamacskát vihetett haza, aki odaadományozta plüssállatát.

A tombolasorsolás alkalmával értékes nyereményeket vehettek át a Fadler Méhészet, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ, a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület, a Veres Pincészet, a Éles Simon Kertbarát Egyesület, Dombóvár Város Önkormányzata és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár jóvoltából.

A rendezvény utcabállal zárult, a kaposvári SENIOR zenekar gondoskodott a jó hangulatról és a változatos zenéről.

Címkék: borfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.