Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Néhol akár havazhat is a hétvégén

Néhol akár havazhat is a hétvégén

Az elmúlt napokhoz képest hűvösebb idő várható április első napjaiban. További eső, néhol hó is hullhat a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken, április elsején felhős marad az idő, de nagyobb eséllyel a déli, délkeleti megyék fölött elvékonyodhat a felhőtakaró, így ott szűrt napsütés is lehet. Többfelé várható eső, az ország délkeleti felén inkább záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A déli óráktól délnyugat felől szűnni kezd a csapadék, este inkább már csak az északkeleti megyékben eshet. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, a Dél-Alföldön viharos lehet. A leghidegebb órákban plusz 4 és 12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában plusz 8 és 17 fok között várhatók, de északnyugaton alacsonyabb, a Dél-Alföld egyes részein viszont egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egy kisebb szünetet követően délutántól többfelé várható eső, zápor. A kora esti óráktól északnyugat felől hideg levegő áramlik be, aminek a hatására egyre nagyobb területen halmazállapotot válthat a csapadék, emiatt havas eső, elsősorban a hegyekben havazás is előfordulhat. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős, viharos lehet a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A maximumhőmérséklet plusz 5 és 13 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten pedig a legenyhébb az idő.

Vasárnap reggelig több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó (vizes, tapadó), majd napközben egyre kevesebb helyen lehet zápor, néhol hózápor. Több helyen erős, néhol viharos lesz a szél. Hajnalra mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő, majd a délutáni órákban általában plusz 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.