Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 16. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Negyedik alkalommal ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Negyedik alkalommal ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az ülést Gábor Zoltán r. alezredes, KEF társelnök nyitotta meg és a napirendi pontok ismertetése után tájékoztatta a jelenlévőket a fórumot érintő személyi változásról.

Dr. Szemes Ádám távozását követően Hosszú Sándor Gergely fogja betölteni a koordinátori szerepkört Dombóvár Város Önkormányzata részéről a fórum egyhangú támogatásával.

Gyarmati Gyöngyi a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatóhelyettese értékelte a június 14-én megtartott Kábítószerellenes Világnapi rendezvényüket. Elmondta, hogy mind a pedagógusok, mind pedig a diákok részéről pozitív volt a visszajelzés.
Az elmúlt időszak beszámolóját hallgathatták meg a fórum tagjai, és a kortársképzés folytatásáról is tárgyaltak. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban elindult kezdeményezés igen népszerűnek bizonyult, a Dombóvári Rendőrkapitányság tervezi, hogy a másik két városi középiskolában is elindítja a folyamatot, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikuma részéről felmerült az igény.
Hosszú Sándor Gergely koordinátor ismertette a közelgő Autómentes Nap programját, mely rendezvényen a tudatmódosító szerek kerülnek fókuszba. A rendezvény vendége lesz dr. Zacher Gábor.

Gábor Zoltán r. alezredes társelnök tájékoztatta a tagokat arról, hogy szeptember 1-jétől három iskolában (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum Dombóvár, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola Gyulaj, Kaposszekcsői Általános Iskola) kezdte meg szolgálatát iskolaőr.

Végezetül a fórum egyhangú döntése értelmében kampányt indítanak az elektromos cigaretta negatív hatásairól, amely súlyos egészségkárosodást okozhat a fiatalnak az ismeretlen, bevizsgálatlan és megbízhatatlan összetételű, nagyon magas nikotin tartalmú termék.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.