Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 17. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Minden eddiginél több magyar vendégre számít idén a horvát idegenforgalmi képviselet

Minden eddiginél több magyar vendégre számít idén a horvát idegenforgalmi képviselet

Szeptember végéig az idei 600 ezredik magyar vendég is megérkezhet Horvátországba, így megdőlhet a tavalyi 572 ezres rekord

- mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az M1 aktuális csatorna esti műsorában vasárnap.

Marin Skenderivic ismertette, hogy a magyar vendégek körében a legnépszerűbb a Kvarner-öböl térsége, a Rab- és a Krk-sziget, valamint Isztria, vagyis az Adria északi, Magyarországhoz legközelebbi része. Dubrovnikot a nagy távolság és az autópálya hiánya miatt kevesebb magyar keresi föl, de más országokból olyan sokan érkeznek oda, hogy olykor korlátozásokat kell bevezetni a zsúfoltság miatt - tette hozzá.

A képviseletvezető megjegyezte, hogy a tapasztalatok szerint a magyarok a tengerparti fürdőzés mellett szeretnek városnéző túrákra indulni és kirándulni is, hiszen - mint mondta - mindenhol föllelhetők a több mint 800 éves közös történelem emlékei. Megjegyezte, hogy az árak idén kissé nőttek és 10 év után az autópályadíjakat is emelték, de más úti célokhoz képest a szolgáltatások ár-érték aránya továbbra is kedvező.

Marin Skenderivic közölte, hogy Horvátország az idei szezonban 17 millió turistára, körülbelül 100 millió vendégéjszakára és 12 milliárd euró bevételre számít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk