Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 24. 18:04, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még tizenkét évet kapott az életfogytiglan elől megszökő rabló

Még tizenkét évet kapott az életfogytiglan elől megszökő rabló

Jogerősen tizenkét év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt az 54 éves férfit, akit korábban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek, ám szökésben volt,

és 2018-ban kirabolt egy szombathelyi dohányboltot, ahol bántalmazta az eladót - tájékoztatta a bíróság döntéséről a Győri Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-t.

A férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és rablásban találta bűnösnek a Szombathelyi Törvényszék, a Győri Ítélőtábla pedig helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A tényállás szerint 2018 novemberében a férfi az engedély nélkül tartott gáz- és riasztófegyverével egy szombathelyi dohánybolthoz ment, maszkot húzott a fejére, a fegyvert az eladónőre szegezte és a bevétel átadását követelte. A nő átadta a pénzt és azt kérte a vádlottól, hogy ne bántsa, de a férfi többször arcon lőtte és megütötte, súlyos sérüléseket okozva ezzel.

A vádlott mintegy 185 ezer forinttal menekült el.

A férfit 1989-ben többszörösen minősülő emberölés és kifosztás bűntette miatt halálra ítélték, majd kegyelemből életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatták a büntetését. A büntetéséből 2009-ben feltételes szabadságra bocsátották, de újabb bűncselekmények elkövetése miatt kétszer is börtönbüntetésre ítélték.

A férfinek az életfogytig tartó fegyházbüntetés végrehajtásának folytatására 2018. október 29-én kellett volna jelentkeznie, amit nem tett meg, a következő hónapban pedig kirabolta a győri trafikot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.