Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

A járási ügyészség feljegyzése szerint a nő 2022 decemberében rábírta a saját, illetve a testvére két – átmenetileg rábízott – kiskorú gyermekét, hogy egy hevesi üzletből alkoholos italokat lopjanak el. A vádlott útmutatása szerint az egyik fiú a polcról levett két üveg alkoholos italt, majd azokat közösen elrejtették abba a babakocsiba, amiben a legkisebb gyermek, egy ötéves kislány ült. Ezután a tervnek megfelelően a kiskorúak fizetés nélkül sorban elmentek a kassza mellett, míg a nő kifizette a boltban vásárolt árut.

A cselekményére felfigyelt az üzlet biztonsági őre, aki az egyik kisfiút feltartóztatta, miközben a babakocsiból kimászott a kislány, így abból az üzlet alkalmazottja visszavette az ellopott szeszes italokat.

Az üzlet biztonsági őrének fellépését a gyanúsított hangosan kiabálva sérelmezte, így a felek között dulakodás alakult ki. A nő addig lökdöste a biztonsági őrt, míg az elengedte az elfogott fiút, így a vádlott a három gyerekkel együtt elszaladt a helyszínről.

Az anya a magatartásával az általa nevelt, illetve a felügyelete alatt álló kiskorú gyermekek erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A Hevesi Járási Ügyészség a büntetett előéletű nőt háromrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé, míg az élelmiszerüzlet sérelmére elkövetett cselekmény vonatkozásában a Hevesi Rendőrkapitányságon tulajdon elleni szabálysértés miatt külön eljárás indult.

A Hevesi Járásbíróság a vádlottal szemben két év börtönbüntetést, továbbá három év foglalkozástól eltiltást szabott ki, mellékbüntetésül három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

A cselekményt az üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára