Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 15. 08:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Legkésőbb 2022. január elsejétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A kormányfő közölte: ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után - akiknél megkezdték a 13. havi nyugdíj visszaépítését - a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.

Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

Az oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van

A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - emelte ki az interjúban Orbán Viktor.

"Nem azért nem haladunk gyorsabban, mert a magyar egészségügy ne tudna gyorsabban és tömegesebben oltani, hanem azért, mert nincs elég vakcinánk" - fogalmazott a kormányfő, közölve, hogy eddig 105 728 embert oltottak be.

Rámutatott, hogy az Európai Unióból kilépett Nagy-Britannia eddig a lakossága mintegy 4 százalékát oltotta be, míg az EU-ban ez 1 százalék alatt van, mert az unióban nincs elég oltóanyag.

Ám most, baj idején a Brüsszelre mutogatás helyett inkább vakcinát kell szerezni - mondta Orbán Viktor, jelezve, hogy kínai vakcinát tömegesen is tud szerezni Magyarország, ehhez már csak az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság is engedélyezze azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.