Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 07. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Játékok, dalok és táncok a hangulatos nemzetiségi esten

Játékok, dalok és táncok a hangulatos nemzetiségi esten

Német nemzetiségi estet rendezett a Sásdi Német Kisebbségi Önkormányzat. A május 4-i műsorban óvodásoknak, iskolásoknak, a Deutsch Klub énekkarának és a bikali tánccsoportnak szólt a taps.

Galambosné Wágner Éva kisebbségi önkormányzati vezető köszöntőjét követően elsőként az óvodások műsorát láthatta a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának aulájában összegyűlt népes közönség. Az ovisok táncokat, játékokat mutattak be, melyekre Rillné Bukovics Valéria és Böröcz Anita óvónők tanították be őket.

Majd az iskola elsősei következtek a Benke Tamás vezetésével begyakorolt dalokkal és mondókákkal. A Godóné Hermann Eszter szárnyai alatt készülő másodikosok Spannenlanger Hansel, Florischitta, Siebenschritte és Schustertanz címmel adtak elő népi táncokat. Galambosné Wágner Éva készítette fel a harmadikosokat, akik megmutatták, milyen dalokat, táncokat és játékokat tanultak a tanév során. A néhány másodikos és elsős tanulóval kiegészülő negyedikesek szép német dalokkal jelentkeztek Reith Ágota és Lakatos Judit felkészítésében, utóbbi vezényletével.

Utolsó előtti műsorszámként a Sásdi Deutsch Klub adott elő német népdalokat Pintér Gábor vezetésével és Schelhammer Tibor tangóharmonika-kíséretével. A nemzetiségi estet a nemrég alakult bikali tánccsoport zárta, akik fergeteges műsorukkal akkora sikert arattak, hogy nem úszhatták meg a visszatapsolást.

Németül és magyarul elhangzó összekötő szöveggel Kenéz Mercédesz és Balogh Fanni nyolcadikos diákok köszöntek be több alkalommal is a műsor során.

Szöveg és fotók: Cserveni Gábor. További képeket nézegethet, ha a lenti felvételre kattint.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.