Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 22. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Járatszámcsökkentés jöhet a Sásd-Komló vasútvonalon

Járatszámcsökkentés jöhet a Sásd-Komló vasútvonalon

Áprilistól tizenhat helyett négy járat indítását tervezi a MÁV a Sásd és Komló közötti vonalon. A menetrendváltozással a közpénzek hatékonyabb felhasználását próbálja elérni a szakminisztérium.

Összehangolják a közösségi közlekedést, kiszűrik a párhuzamosságokat, az utaslétszámhoz igazítják a járatokat, hatékonyabban használják fel a közpénzeket - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára korábban sajtótájékoztatón. Az utaslétszám alapján felmérték, hogy többek között a kormányváltás után újraindított mellékvonalakon hogyan alakult a járatkihasználtság, és a járatsűrűséget az igényekhez igazítják az egész vasúthálózaton.

A bejelentésre reagálva a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) több együttműködő vasutas érdekképviselet nevében közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben azt írták, a bejelentett járatritkítás társadalompolitikailag és szakmailag megalapozatlan döntés. Hozzátették, a minisztérium nem folytatott előzetes egyeztetést sem az érintett települések képviselőivel, sem a vasutas szakszervezetekkel.

A sásdi vasútállomáson Kálmándy Ferenc (MTI) fotózott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.