Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Július 03. 20:50, kedd | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

JAM-ben főztek Pál tájában. Volt, aki sütött

JAM-ben főztek Pál tájában. Volt, aki sütött

Nem volt elég a kánikula, június 30-án délután több társaság fűtött be még jobban a dombóvári JAM-csarnoknál, hogy ételekkel nevezzen a Pál-Napi Vígasságok hagyományos Szabadtűzi Főző- és Sütőversenyére.

Az esti eredményhirdetésen Simon István zsűrielnök gratulált is mindazoknak, akik egyáltalán tüzet gyújtottak a közel negyven fokos melegben, aztán pedig öt órán keresztül ott álltak mellette, miközben készült az étel. Az ételek között volt a fajtája tekintetében meglepetés, és voltak a hagyományos, megszokott „indulók”. Mindenesetre az ifj. Klotz Istvánt, és Kolozsvári Józsefet is tagjai között tudó zsűri mindet igyekezett a helyén kezelni - tudtuk meg az elnöktől.

A bográcsos ételeket készítő csapatok eredményei: 1. Gergitsné Fövényi Anna és Magyarics Szilvia - nyúlfipaprikás galuskával, nyári vegyes mixsalátával, 2. Városfejlesztési Iroda - vadpörkölt, 3. BÁV - sertéspörkölt.

A sütőversenyben csupán két induló vett részt, eredményeik: 1. Örmény Nemzetiségi Önkormányzat - örmény saslik grillezett sajttal, kovászolt cukkini és tökm sült zöldségköret, 2. Gergits László - libamájas vadtekercs.

A „Kormos Fazék” fődíjat a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat (technikai zavar miatt egyik fotónkon sem szerepelnek - a szerk.) csapata érdemelte ki, akik ugyan a többieknél később fogtak hozzá a munkához, ételükkel - csevap és pleszkavica hagymás-burgonyás körettel - mindenesetre lenyűgözték valamennyi zsűritagot.

(Az ételek elnevezéseit július 4-én a nevezések alapján javítottuk - a szerk.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.