Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 23. 16:15, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan, jogosítvány nélkül, önkényesen vitte el a céges autót

Ittasan, jogosítvány nélkül, önkényesen vitte el a céges autót

A dombóvári rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a kaposszekcsői férfit, aki munkáltatója engedélye nélkül furikázott egy céges autóval az elmúlt hétvégén, balesetezett is.

Egy dombóvári férfi tett feljelentést 2022. január 22-én délután ismeretlen tettes ellen, aki a hétvége folyamán bement a telephelyre, onnan elvitt egy autót, amivel balesetezett is, majd visszaparkolt a kocsival a helyére.

Az ügyben szemlét tartottak a dombóvári kollégák, majd széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. A gyanú hamarosan egy alkalmazottra terelődött. A 34 éves férfi elszámoltatása és gyanúsítotti kihallgatása során is elismerte, hogy pénteken este ő mászott be a telephelyre. A nagykapuról leflexelte a lakatot, majd egy platós teherautót elindított a benne hagyott slusszkulccsal és elindult céltalanul. A házuk elé érve elaludt a fülkében, mivel erősen ittas volt. Amikor felébredt, vissza akarta vinni az autót a telephelyre, de elmondása szerint egy helyen árokba tolatott, így sérült meg a kocsi.

Ezután a cégnél leparkolt, majd a nagykaput visszacsukta. Mint kiderült, az alkalmi sofőrnek jogosítványa nincs, KRESZ vizsgát sohasem tett és jelenleg is vezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

A férfinak jármű önkényes elvétele vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt kell felelnie, továbbá anyagi káros baleset okozása miatt is indult ellene eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.