Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Június 16. 22:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna M. Baleset-megelőzési Bizottság

Hogyan legyünk kint is a vízből a nyáron?

Hogyan legyünk kint is a vízből a nyáron?

A nyár elmaradhatatlan velejárója a szabadvizek, szabad strandok környékének látogatása, amely különösen népszerű az iskolai szünidőt aktív pihenéssel töltő fiatalok körében. A felüdülési lehetőség ilyen formája egyrészt termé

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság javasolja, hogy a vízi balesetek megelőzéséhez az alábbiakra fordítsanak figyelmet:

A szabadvizeken, folyókon, holtágakon és egyéb vízfelületeken gyakran megengedett a fürdőzés. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a kiválasztott helyen a fürdést táblával egyértelműen megtiltották, azért mert ezeken a helyeken életveszélyes a vízben tartózkodni. A további főbb szabályok között kell kiemelni a hidak, kikötők, révátkelők és egyéb vízi műtárgyak (duzzasztómű, zsilip stb.) 300 méteres körzetében a fürdőzés tilalmát.

Tilos hajóútban tartózkodni, ezért nem szabad például átúszni a Dunát sem.

Kellő óvatosság szükséges az ismeretlen vizeken, hiszen a víz alatti, nem látható tárgyak, faágak és egyéb akadályok könnyen sérülést, a folyókon - különösen a Dunán - a gyakori örvények kellemetlen meglepetést okozhatnak, ami igen súlyos következményekkel járhat, könnyen vízbefúláshoz is vezethet.

Mindezek figyelembevételével ajánlatos a megfelelő biztonsági feltételekkel ellátott kijelölt fürdőhelyek, ismert szabad strandok igénybevétele még abban az esetben is, ha néhány kilométerrel többet kell kerékpározni vagy autózni a szabadvíz-közeli kikapcsolódás reményében. Mivel a szabadvizek hőfoka általában elmarad a strandfürdők hőmérsékletétől, ne feledjék a fő szabályt, hogy a hőségtől felhevült testtel történő vízbe ugrás még a jól úszóknál is könnyen izomgörcshöz, sőt vízbe fulladáshoz is vezethet.

Balesetmentes nyarat kíván a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.