Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 08. 12:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az apa és fia ellen rablás minősített esetének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi "önkéntes határvédőként" járőrözött kocsival a román-magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt. A két férfi odament a négy sértetthez, és egy gázriasztófegyverrel, valamint egy gázsprayvel, "money, phone!" felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázsprayvel le is fújták. A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dinárt (több mint 900 ezer forintot) és mobiltelefonokat vettek el.

A gyanúsítottak később értesítették a rendőröket, a határsértőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, a mobiltelefonokat pedig eldobálták.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája - ügyészi indítványra - a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.