Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 02. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Három hónap maradt a kutyachip beültetésére

Három hónap maradt a kutyachip beültetésére

Jövő év január 1-jétől hatályos a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók. A kutyatulajdonosoknak még három hónapjuk van arra, hogy kedvenc állataikat chippel megjelöltessék.

A jelenleg még egyedi azonosítóval nem rendelkező állatok gazdáinak még három hónap áll rendelkezésére, hogy elvégeztessék a szükséges állatorvosi beavatkozást, amelyet a jegyző és az állategészségügyi hatóság ellenőriz. Fontos tudni, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kimondja, hogy az kutya transzponderrel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 forint kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is.

Az európai elvárásoknak megfelelő, felelős állattartási szemlélet meghonosítását segítő kormányrendelet alkalmazásával átláthatóbb lesz a hazai eb állomány, és csökkenhet a kóbor kutyák száma - állítja közleményében a vidékfejlesztési tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.