Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. December 31. 22:37, szombat | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Futottak, futottak és Marikának (?) malaca lett Tőttősön - képgalériával

Futottak, futottak és Marikának (?) malaca lett Tőttősön - képgalériával

Tizenkettedik alkalommal hozta tető alá szilveszteri futását a csikóstőttősi önkormányzat. Helyesebben a közel százhúsz nevező jelentős része csak egy időre ment tető alá, a futást a falu szabad ege alatt abszolválták.

A pajtaszínháztól Pintér Szilárd bürgermeister vezényletével, riasztópisztoly dörrenésére startoló és 2000 futólépés megtétele után oda visszatérő lelkes indulók körülötti teret a tea és a forraltbor édeskés, bódítóan fűszeres, kellemes illata töltötte ki. Legalábbis leginkább. Mivel volt ott valami, ami csempészett némi ellenanyagot a levegőbe. És ezt a valamit hosszas szaglászás után egy malacban vélte felfedezni helyi híreink helyszínen tartózkodó szerkesztője.

Miután a gyerekek versenyét megnyerő Esküdt Mihály, a nőknél győzedelmeskedő László Istvánné és a férfiak között első Óbert Roland átvette méltó jutalmát, elközelgett a futáslevezetés azon szakasza, amely felvezette a szagontó elkerülhetetlen tulajdonoscseréjét. Röviden: jött a tombolasorsolás.

A kezdetben érdekes módon a szervezőknek kedvező, semmissé is tett, de kellő derültséget okozó húzások után semleges terepre tévedt a sorsolás. A sok vonzó nyereményt követően végre a gyerekekkel a rekeszek mögül farkasszemet néző malacka is rátalált új, boldog tulajdonosára. A totálisan meglepett Marika volt az (már ha a nagy izgalmak közt jól jegyezte meg munkatársunk a nevét), akinek első gondolata azonnal az volt, hová is tegye. Lehet, hogy az aranyosból nem is lett nemsokára finom…

Ha nem kíváncsi képgalériánkra, véletlenül se klikkeljen a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra vagy a lenti képre!

Viszont így vagy úgy, boldog új évet kívánunk!


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.