Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 02. 06:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között - mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

A katolikus egyházfő korunk "rossz ideológiájának" nevezte a genderelméletet, amely - hangoztatta - megszünteti a különbségeket, és mindent egyenlővé akar tenni.

"A különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti" - jelentette ki Ferenc pápa.

Korunk legnagyobb veszélyének nevezte a genderideológiát. Úgy vélte, a genderelmélettel ellentétben a férfi és a nő megkülönböztetése az, amely "termékeny kontrasztot" teremt.

Ferenc pápa beszédében egy olvasmányélményére emlékeztetett; Robert Hugh Benson 1907-ben megjelent, A világ ura című regényére. A pápa kifejtette, hogy a jövőről szóló regény jóslatként szólt, mivel előre vetítette az összes különbség eltörlésének szándékát.

Címkék: pápa, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.