Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 14. 12:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Féltékenységből lelőtte szerelmét az orvos

Féltékenységből lelőtte szerelmét az orvos

Emberölés miatt vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a nyíregyházi lövöldöző ellen, aki engedély nélkül tartott pisztolyával féltékenységből megölte szerelmét,

a nő férjét pedig életveszélyesen megsebesítette 2016-ban Nyíregyházán.

Martossy György megyei főügyész hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a román férfi orvosként dolgozott Magyarországon; 2012-ben megismerkedett a később meggyilkolt nővel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Később szakítottak, amit a férfi nem vett tudomásul, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a nőt, végül 2016. augusztus 31-én az engedély nélkül tartott pisztolyával a sértett házához ment és fejbe lőtte a nőt, valamint a férjét.

A nő a helyszínen meghalt, a férj életét sikerült megmenteni, de maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg, bal oldali végtagjai lebénultak.

A tettes a bűncselekmény napján Romániába menekült, ahol lőfegyverrel visszaélés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelyből 2019 augusztusában szabadult. A román hatóságok ezután átadták Magyarországnak a vádlottat, aki azóta is letartóztatásban van.

Az ügyészség a férfit előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg, feltételes szabadságra bocsátható-e - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.