Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 25. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: www.dreamstime.com

Feloldották a narancs risztást

Feloldották a narancs risztást

Szombat reggel feloldotta a meteorológiai szolgálat a Tolna megye egyes térségeire hófúvás veszélye miatt kiadott narancs riasztást, így a megye egész területén citromsárga riasztás van érvényben a hófúvás miatt.

Ez azt jelenti, hogy a tegnap délelőtt óta lehullott 10-15 centiméter hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Szekszárd és Dombóvár kirendeltségek területén a havazás megszűnt, a Paksi kirendeltség területén még szállingózik a hó. Az OMSZ előrejelzései szerint a Dunántúl nagy részén szombat reggelig fokozatosan csökkenő intenzitással lassanként megszűnik a havazás, melynek súlypontja az Alföldre és északkeletre helyeződik át.

A 7,5 tonna össztömeg feletti kamionokra elrendelt forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, feloldásának lehetőségéről folyamatos egyeztetés folyik az érintett szervek között.

Jelenleg 79 tehergépjármű várakozik a kijelölt kényszervárakozó helyek valamelyikén. A sofőrök ellátása, tájékoztatása folyamatosan biztosított.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az éjszaka folyamán 24 saját és 25 bérelt géppel tisztította a megye útjait, ennek köszönhetően a megyében járhatatlan út, elzárt település nincs, az ellátásban nem voltak fennakadások.

Az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán összesen 17 hóeke és sószóró gép dolgozik a pálya tisztításán. Az M6-os és M7-es autópályán a visszavonásig ingyenesen lehet közlekedni az M0-s körgyűrűtől.

A Gemenc Volán járatai mindenütt közlekednek a megyében, de kisebb késések mindenhol előfordulnak.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyfélszolgálatát a 74/510-490-es telefonszámon érhetik el, ezen a számon kollegánk továbbra is 24 órában fogadjuk a beérkező hívásokat. Az ügyfélszolgálat a tolna.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu e-mail címen is elérhető.

Kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit!

Az elmúlt éjszaka folyamán két tűzoltói beavatkozásra volt szükség megyénkben. Egy kamion fordult keresztbe Szekszárdon a Keselyűsi úton, a szekszárdi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt rövid időn belül megszüntették.

A 6-os úton a fácánkerti elágazó előtt egy személygépkocsi állt fejtetőn. A szekszárdi hivatásos és a tolnai önkormányzati tűzoltók a gépjárművet talpra állították, a gépjármű vezetője nem tartózkodott a helyszínen, a tűzoltók az áramtalanítást követően a helyszínt átadták a rendőröknek.

Címkék: hófúvás, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.