Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Január 25. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Farkasordító hideg jön!

Farkasordító hideg jön!

A következő napokban jelentős lehűlés várható, -15°C fokos fagyok is lehetnek éjszaka! Didergős napok jönnek - hívja fel a figyelmet a köpönyeg.hu időjárási portál.

[2012. január 25. szerda 12:00 - Budapest, Magyarország]

A Kelet-Európai síkság feletti magas nyomású terület a következő napokban fokozatosan erősödik (ECM jan. 28. 1055 hPa) és dél felé húzódik. Ennek az óriási anticiklonnak a peremén Magyarország felé eleinte csak a magasban, majd az alsóbb légrétegekben (eleinte megkerülve a Kárpátok koszorúját) hideg, szibériai eredetű levegő érkezik hazánk térségébe. Több időjárási modell is egészen zord folytatást víziónál, további lehűléssel. A szibériai hideg hatására fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, nappal fagypont köré, de akár alá is csökken, az éjszakai lehűlés pedig egyre erősödik (-15-10°C fok).

A hideg levegő váltakozó nedvességtartalmú, így elszórtan havazás, hózápor is előfordulhat. Legnagyobb esély erre csütörtökön, a keleti tájakon lesz, amikor is egy összeáramlás hatására főleg az Eger-Szeged vonalon hullhat 1-6 cm-es hó. Az összeáramlást az NGP, a GFS, és a GEM (hívóképünkön) modellek futása is jelzi, ezért a hideg várhatóan a jövő hét végéig kitart, melynek hatására visszaesik a baktériumok (influenza vírus) száma. Zord időre készüljünk, öltözzünk melegen, és fogyasszunk sok gyümölcsöt!

Forrás: Köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.