Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 17. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Ember-Táj-Természet-Alkotás

Ember-Táj-Természet-Alkotás

Április 14-én került sor a Dombóvári Városszépítő és Váosvédő Közhasznú Egyesület gondozásában, dr. Kriston Vízi József szerkesztésében megjelent dél-dunántúli dolgozatok gyűjteményének ünnepélyes bemutatójára.

A Séd Nyomdánál napvilágot látott „Ember-Táj-Természet- Alkotás” című kötet Dr. Szőke Sándor emléke előtt is tiszteleg.

A Hotel Dombóvár nagytermében megjelent 34 dombóvári, pécsi, szakcsi, szekszárdi polgár részvételével zajlott összejövetel bevezetéseként hangzott fel Illyés Gyula: Tolnai erdők című költeménye Máté László tolmácsolásában. Majd a szerkesztő köszöntötte a jelenlévőket, a kötet megjelenését támogatókat és minden biztatót és együttműködőt.
A kötet jelenlévő szerzői közül: Dr. Gesztesi Enikő, Dr. Balázs-Kovács Sándor, Békés Sándor és Bodó Imre külön örömmel fogadta a gyűjtemény premierjét. Az írások rövid méltatását követően elhangzott a Dr. Szőke Sándorral 2004 őszén készült utolsó rádióbeszélgetés archív felvétele, amit Szepesi László rádiós szerkesztő bocsátott a szervezők rendelkezésére.
Végezetül Dr. Szőke Sándorné mondott köszönetet s elevenített fel néhány jellemző kis történetet az Alföldről (Füzesgyarmat) indult s végül Dombóváron otthonra lelt tanár, közösség- és múzeumszervező működéséről.
Dr. Gesztesi Enikő fájdalommal emlékezett meg a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület egyik alapító, még ifjú tagjának, Bíró Gyula megrendítő halálhíréről. A jelenlévők elszánása, hogy a munkát és a kutatásokat tovább folytatják, egyként hangzott el.

A kötet megrendelhető vagy megvásárolható a Dombóvári Helytörténeti Múzeumban: 7200 Dombóvár, Szabadság u. 16.
muzeum.dombovar@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.