Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 30. 20:36, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Döbrököz TV

Éjszakai várható árvízi események

Éjszakai várható árvízi események

A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően tegnap este intenzív esőzés kezdődött Tolna megyében is.

Az elmúlt 24 órában 10-40 mm eső esett, amivel egyidőben a jelentős mennyiségű hó is elolvadt. Ennek következtében a Baranya csatorna, a Hábi-patak, a Kapos és a Völgységi-patak vízszintje folyamatos emelkedést mutattak. A délután folyamán az esőzés abbamaradásával a vízszintek stagnáltak, illetve a Völgységi-patak lassú apadásnak indult.
Az előrejelzések szerint további jelentős mennyiségű eső várható, továbbra is citromsárga figyelmeztető előrejelzés van érvényben megyénkre vonatkozóan. Holnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől ismét egyre többfelé várható eső. Ezért továbbra is vízszintek emelkedésével kell számolnunk, több fennáll annak a veszélye, hogy a vízfolyások esetleg kilépnek medrükből, amiért Döbröközön és Csikóstőttősön továbbra is megelőző védekezés folyik. Ez homokzsákok deponálását, homokzsákos bevédést, szivattyúzást jelent. Dombóváron a Bajcsy-Zsilinszky utcában hajnal óta folyamatos a szivattyúzás.
Az éjszaka folyamán alakuló vízállások a lehulló csapadék mennyiségétől függenek.
A vízfolyások megfigyelése továbbra is folyamatos, amit a vízügy szakemberei és az önkormányzatok által megbízott személyek végeznek.
A Megyei Védelmi Bizottság és a Dombóvári Helyi Védelmi Bizottság operatív törzsének működése a délelőtt óta folyamatos.
A kritikus helyeken a szükséges erők és eszközök rendelkezésre állnak.
A védekezésben tűzoltók, rendőrök, katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek, települési önkéntesek, önkéntes tűzoltók és a Gemenc Mentőcsoport tagjai vesznek részt.

Döbrököz TV felhívása 2013. 03. 30. 18:48
Súlyosbodott a helyzet, újabb árhullám várható! A Katasztrófavédelem illetékesei elrendelték az éjszakai védekezést is. Szekszárdról és Bonyhádról jönnek önkéntesek, akik Döbröközön segítenek a védekezésben. Felhívjuk Döbrököz község lakosságát, hogy jelentkezzenek védelmi munkára! Gyülekező a Tóth Józsefné háza melletti ároknál! Kérjük, váltsák le azokat, akik már szombat reggel óta helytállnak az árvízi védekezésben!

Címkék: árvíz, döbrököz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.