Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 04. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Dombóvári hulladéklerakó: startolhat a helyreállítás

Dombóvári hulladéklerakó: startolhat a helyreállítás

Júliusban kezdődhet a dombóvári hulladéklerakó területének helyreállítása a több mint négymilliárd forintos Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében - közölte az MTI-vel a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás.

Az öt és fél hektáron fekvő lerakó rekultivációjával a Strabag MML Kft., a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., illetve a Geohidroterv Kft. alkotta konzorcium a tervek szerint december 17-ig végez.

A már bezárt dombóvári hulladéktelep területét - ahol három évtized alatt több százezer köbméter hulladék gyűlt össze - helyben rekultiválják: rézsűket alakítanak ki rajta, humuszos termőréteggel fedik be, és füvesítik. A helyreállítás következtében megszűnik a talaj és a vízbázisok szennyeződésének lehetősége.

A Mecsek-Dráva program befejezésének határideje eredetileg május 31. volt, a társulás közleménye szerint a dombóvári helyreállítás az engedélyezés csúszása miatt késik. Jelenleg a csapadékvíz-elvezető rendszer szakhatósági engedélyére várnak.

A Mecsek-Dráva program 2011-ben kezdődött rekultivációs része Tolna, Somogy és Baranya megye 89 településén a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával, összesen 4,3 milliárd forintból valósul meg. Hatvankét település hulladéklerakóját helyben rekultiválták, huszonöt településen pedig felszámolták a depókat, ami azt jelenti, hogy az ott tárolt hulladékot elszállították és ártalmatlanították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.