Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 08. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: STOP

Bin Laden likvidálóit lőtték le a tálibok?

Bin Laden likvidálóit lőtték le a tálibok?

Legsúlyosabb, egyetlen incidensben történt emberveszteségét szenvedte el az Egyesült Államok Afganisztánban.

30 amerikai és hét afgán katona vesztette életét egy helikopter-balesetben Afganisztánban. Az áldozatok között van a haditengerészet 22 elitalakulatosa is. A hirado.hu a CNN tudósítására hivatkozva közölte: ez az Egyesült Államoknak egyik legsúlyosabb embervesztesége az afganisztáni hadműveletek kezdete, 2001 óta.

A tragédia okát hivatalosan még nem közölték, de szinte biztos, hogy a CH-47 Chinook típusú légi járművet lelőtték. A helikopter a tálibok egyik tűzfészkének számító térségben zuhant le, de a pontos helyszínt egyelőre nem közölték. A tálibok vállalták a helikopter elpusztítását.

A CNN információi szerint a tengerészgyalogosok többsége ahhoz az egységhez tartozott, amelyik Pakisztánban végzett Oszama bin Ladennel, de a hírcsatorna katonai informátora tagadta, hogy ugyanazokról az emberekről lenne szó.

Címkék: afganisztán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.