Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 11. 08:34, hétfő | Helyi

Bátrak Ligája versenyt rendeztek Dombóváron

Bátrak Ligája versenyt rendeztek Dombóváron

A Honvédelmi Sportszövetség (HSZ) Bátrak Ligája elnevezésű versenye Dombóváron és Tolna Vármegyében is először került megrendezésre az MMSZ Esterházy Miklós Technikum és Kollégium Buzánszky Jenő Sportkomplexumában.

Legyenek fiatalok, akik a katonai hivatást választják

Az országos versenysorozat a városi és a térségben működő oktatási intézmények csapatainak részvételével zajlott.

Nyolc iskola csapatai küzdöttek meg egymással. A dombóvári József Attila Általános Iskola és az Evangélikus Általános Iskola 2-2 csapata, míg a Szent Orsolya Rendi Bencés Iskolaközpont, az Illyés Gyula Gimnázium, továbbá Mágocs, Vásárosdombó, Kaposszekcső és Gyulaj egy-egy csapata vállalta a megmérettetést.

Összesen egymillió forint értékű ajándékutalványt osztottak szét a résztvevő csapatok között a 43. Bátrak Ligája sporteseményen.

A szövetség öt évvel ezelőtt hozta létre a versenysorozatot a hetedik, nyolcadik osztályosok számára. Az akadályversenynek fontos szerepe van a honvédelmi előképzésben, mindemellett a sport által a fiatalok akaratereje, fizikuma és állóképessége is fejlődik.

A vetélkedő alatt a résztvevők a sportlövészetet, vívást, íjászatot, evezést, RC tank vezetést, valamint egy autós szimulátort is kipróbálhattak. A verseny végén a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady iskolájának kadétjai tartottak bemutatót.

Dr. Simicskó István, a HSZ elnöke, hazánk volt honvédelmi minisztere, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Pintér Szilárd polgármester osztották meg gondolataikat az eredményhirdetés alkalmával, majd átadták a díjakat.

A két legjobb csapat továbbjutott az országos versenyre, majd ott képviselhetik városunkat.

A dobogó harmadik fokára a József Attila Általános Iskola 1. sz. csapata, a másodikra az Illyés Gyula Gimnázium csapata állhatott, míg a győztes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csapata lett.

Címkék: általános iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.