Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 18. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Az Orangeways-szerződés ellen tiltakozott a SZAKSZ Szekszárdon

Az Orangeways-szerződés ellen tiltakozott a SZAKSZ Szekszárdon

A Tribune Ventures Hungary, korábbi nevén Orangeways és a Gemenc Volán közötti alvállalkozói szerződés felbontását követelték a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezethez tartozó autóbusz-vezetők szerdán.

A Gemenc Volán Zrt. Tartsay úti irodaháza előtti demonstráción hetven Tolna megyei, kaposvári és pécsi sofőr a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) fehér zászlóival és táblákkal fejezte ki tiltakozását.

A jelenlévők követelték azt is, hogy a Tribune Ventures Hungary Zrt. azonnal állítsa helyre a "megfélemlítés céljából kirúgott autóbuszvezetők munkaviszonyát", akiket a decemberben, Tamási térségében zajlott munkabeszüntetés után bocsátottak el. A tiltakozók "tisztességes munkáért időben kifizetett bért és bérelszámolást" követeltek a gyűlésen.

Dobi István, a Szolidaritás elnöke a demonstráción hangoztatta: "2009-ben a Gemenc Volán azt ígérte, hogy a munkavállalók egy tőkeerős munkáltatóhoz fognak átkerülni, és a volán kollektív szerződése szerint minden juttatást időben meg fognak kapni. Ez nem történt meg" - mondta.

A szakszervezeti elnök azt is kijelentette, hogy a Tribune Ventures nem utalja át a levont szakszervezeti járulékot, az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjakat, és a korkedvezményes nyugdíjhoz levont járulékokat sem.

A Szolidaritás pénteken Budapesten, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előtt folytatja a tiltakozást, amivel azt szeretnék elérni, hogy a munkáltató tartsa be a kollektív szerződésben leírtakat - mondta a SZAKSZ elnöke, aki a távirati irodával azt is közölte, hogy utasok tiltakozását is csatolják a petícióhoz. Elmondta, 800 utas írta alá azt a dokumentumot, amelyben a menetrend szerinti közlekedés biztosítását és az elbocsátott sofőrök munkaviszonyának helyreállítását kérik.

A szakszervezeti vezető petíciót kísérelt meg átadni a Gemenc Volán Zrt. vezérigazgatójának, a cégvezető azonban nem tartózkodott az irodaházban.

A tiltakozáson részt vevők az MTI tudósítójának elmondták: tiltakozásuk oka, hogy az elmúlt évben több alkalommal előfordult, hogy három-négy nappal később kaptak bért, üzemanyaghiány miatt leálltak a menetrend szerinti járatok, és műszaki problémák merültek fel az autóbuszokkal.

A demonstráción megjelent több szekszárdi, volt szocialista politikus, illetve Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő is.

Dobi István az MTI-nek azt mondta, a Szolidaritásnak nincs kapcsolata pártokkal, "a pártok jelezték, hogy szeretnék meghallgatni a demonstrációt" - fogalmazott.

A Tribune Ventures Hungary Zrt. 2009. júliustól 2012. december 31-ig a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként üzemelteti a helyközi közlekedést Tamási és Dombóvár térségében.

A demonstráció előzménye az volt, hogy több munkaügyi és bérvita után 2011. december 13-án Tamási térségében az autóbuszvezetők munkabeszüntetést tartottak, mert nem kapták meg időben novemberi bérüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.