Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 18. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Az Orangeways szerint megállapodást sért a szakszervezet

Az Orangeways szerint megállapodást sért a szakszervezet

Az Orangeways Zrt. szerint sérti a közte és a szakszervezet között létrejött megállapodást a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet mára bejelentett demonstrációja - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként Tamási és Dombóvár térségében helyközi közlekedést végző cég az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy 2011. október 13-án megállapodást írt alá.

"A szakszervezet vállalja, hogy az Orangeways Zrt.-nél a mai naptól keletkező egyéni, vagy kollektív munkaügyi vitában, a vezérigazgatónál kezdeményezett egyeztetés eredménytelensége után fordul csak munkáltatóval szemben, jogorvoslatért a hatóságokhoz" - idézik a megállapodást.

Az Orangeways Zrt. leszögezte: a cég a megállapodás minden pontját maradéktalanul teljesítette, ezzel szemben "a szakszervezet a december 13-án teljesen jogellenesen megtartott sztrájkkal, és a 2012. január 18-ra, illetve január 20-ra tervezett demonstrációval többszörösen megsérti".

A társaság kijelentette azt is, hogy "a jogellenes munkabeszüntetés" miatt elbocsátott nyolc munkavállalót nem kívánják visszavenni, és kártérítési pert indítanak velük szemben.

"Az Orangeways továbbra is az utasok érdekeit és minőségi kiszolgálását tartja szem előtt, bármikor kész a felmerülő problémákról egyeztetni és mindenki számára megfelelő megoldást találni" - olvasható a zrt. közleményében.

A Szolidaritás elnöke, Dobi István korábban az MTI-nek azt mondta: a szakszervezet a szerdára bejelentett szekszárdi, majd a péntekre tervezett budapesti demonstrációval azt szeretné elérni, hogy a Gemenc Volán Zrt. bontsa fel a 2012. december 31-ig szóló alvállalkozói szerződést az Orangeways Zrt.-vel, és állítsák helyre a december 13-ai sztrájk után elbocsátott nyolc sofőr munkaviszonyát.

A sztrájk előzménye az volt, hogy az Orangeways Zrt. decemberben nem fizette ki időben a sofőrök bérét, a munkabeszüntetés miatt Tamási térségében akadozott a tömegközlekedés. A sztrájk után az Orangeways rendezte az elmaradt béreket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.