Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Június 28. 12:00, szerda | Helyi

Az 1944-es újdombóvári bombázás áldozatairól emlékeztek

Az 1944-es újdombóvári bombázás áldozatairól emlékeztek

Hagyományokhoz hűen a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület szervezésében emlékeztek meg az 1944-es újdombóvári bombázás áldozatairól,

ezúttal Csullag Gábor állandó diakónus, Kőszegi Csaba Valér pedagógus, Müller Ádám, az egyesület tagja és a Dombóvári Zenész Egyesület közreműködésével.

Az áldozatok emléke előtt tisztelegve, az újdombóvári Nagyboldogasszony-templomnál koszorút helyezett el Dombóvár Város Önkormányzata, civil szervezetek és a MÁV képviselői.

A június 30-i bombázás a vasutas telepet, valamint a dombóvári vasúti csomópontot sújtotta, mint másodlagos célpontokat.
Az újdombóvári bombázás halálos áldozatainak száma 9 fő vasutas, 3 fő polgári személy volt. Név szerint: Békei Sebestyén vágánygondozó 64 éves, Marton Sándor villanyszerelő 18 éves, Tóth Vendel fékező 60 éves, Török István váltókezelő 54 éves, Völgyesi Lőrinc kocsirendező 36 éves, Vörös József telepi munkás 39 éves – ők újdombóváriak voltak. Gelencsér István, Korpádi Ernő, Pető János, Takács Jenő dombóvári, Pere Ferenc döbröközi vasutas volt. Tízen a helyszínen, 2 személy a gimnáziumban berendezett kórházban halt bele súlyos sérüléseibe. A könnyebben sérültek száma 40 férfi és 4 nő volt. Négy család vált 18 fővel hajléktalanná, őket szükséglakásokban helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.