Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 31. 20:08, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Fotó: Döbrököz TV

A vasárnapi árvízi események összefoglalója (videóval)

A vasárnapi árvízi események összefoglalója (videóval)

2013.március 31. 10.00

Döbrököznél a Méhész patak töltése a torkolattól 200 m-re a jobb oldalon átszakadt, folyamatosan elönti a Kapos és a Dombóvár-Szakály vasút közötti mezőgazdasági területet. Az átfolyt vízmennyiség házakat nem veszélyeztet. ( a terület a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Sásdi területéhez tartozik.)

Döbrököz TV felvételei:

Tóth Ferenc kormánymegbízott, Wéber Antal tű. ezredes igazgató és Nagy Zoltán MVÉB titkár befejezte a szemlét Csikóstöttösnél, és a Méhész-patak által érintett területeket is megtekintik.

2013. március 31. 11. óra

Pakson és Bölcskén pince beomlást illetve ásott kút beomlást jelentettek. Mindkét esetben az omlás lakóházat veszélyeztet. A paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a polgári védelmi helyszíni szemlét megkezdte.

2013. március 31. 12.00

Dombóvár, Lehel soron a megnövekedett vízmennyiség miatt megerősített erőkkel folyik a szivattyúzás.

2013. március 31. 12:15

Wéber Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Tóth Ferenc kormánymegbízott és Nagy Zoltán megyei védelmi bizottsági titkár közösen szemlét tartottak. Megtekintették a Méhész patak által elöntött területet és az ezzel kapcsolatos védekezési munkákat. Megállapították, hogy a védekezés megfelelő ütemben, megfelelő erőkkel folyik, lakóházak továbbra sem kerültek közvetlen veszélybe.

2013. március 31. 13:30

A sok csapadék következtében a megyére jellemző löszös területeken lecsúszásokra, leomlásokra kell számítani.

Tolna megye útjai teljesen járhatóak, sebességkorlátozásra vagy útlezárásra jelenleg sehol sem kell számítani.

2013. március 31. 14:00

Befejeződött a polgári védelmi helyszíni szemle Szakadáton, ahol a löszfal leomlása három épületet érintett. Egy esetben a leomló lösztől a lakóépülethez hozzáépült melléképület egyik fala károsodott, míg további két esetben a leomló lösz az udvarra esett, így károkat nem okozott és a továbbiakban sem veszélyezteti a lakóépületeket.

2013. március 31. 15:15

Dombóvár Lehel soron hat szivattyúval folyamatos a felgyülemlett csapadékvíz átemelése a Kapos folyóba.

A vízfolyásokon – a Dombóvár Kaposvár térségében kialakult esőzés miatt – 4-6 cm vízszint emelkedés alakult ki, de ez sem a védekezési munkálatokat, sem a veszélyeztetettség mértékét nem befolyásolja.

Tolna megyében továbbra sincs lakóépületeket illetve utakat veszélyeztető esemény.

2013. március 31. 16:00

Továbbra is stagnál a tolna megyei vízfolyások vízszintje; a III. fokú belvízvédelmi készültség változatlanul érvényben van Dombóvár és Kurd térségében.

Tolna megyében továbbra sincs lakóépületeket illetve utakat veszélyeztető esemény.

2013. március 31. 17:00

Döbrököz mellett a Kapos bal partján töltés erősítés folyik, az esetleges átszivárgás megakadályozására 30 fő homokzsákos töltés megerősítést végez a helyszínen lévő vízügyi és katasztrófavédelmi szakemberek vezetésével.

2013. március 31. 17.30

A Simontornyai Szekszárd belvízvédelmi szakaszon, a Pálfai-. Sárszentlőrinc –Borjád alszakaszokon a vízügyi igazgatóság elrendelte a II. fokú belvízvédelmi készültséget.

2013. március 31. 18.00

Varsádon a Kossuth utcában a völgyből lefolyó csapadékvíz kimosta az út alól a talajt, emiatt az út használhatatlanná vált. A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakembere a polgármester asszonnyal egyetértésben lezáratta az adott útszakaszt. Gépjárművel nem, de gyalogosan az utca minden oldalról megközelíthető.

Címkék: árvíz, döbrököz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.