Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Május 22. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

A temetőgondnok esete a sírkövessel

A temetőgondnok esete a sírkövessel

Rendhagyó bizniszt folytatott egy dombóvári sírköves és egy temetőgondnok. Utóbbi az újdombóvári temetőből származó sírfedlapokat és -kiegészítőket adott el a vállalkozónak.

A nyomozás még 2011 szeptemberében indult, miután egy sértett feljelentést tett, hogy hozzátartozójának sírjáról nemcsak a fedlapot, hanem egy vázát és egy virágtartót is eltulajdonítottak nagyjából 100 000 forint értékben.

Annak ellenére, hogy csak egyetlen feljelentés érkezett a történtekkel kapcsolatban, a nyomozás eredményeképpen több rendbeli lopással gyanúsíthatóak megalapozottan az elkövetők, melyek mindegyikét az újdombóvári temetőben követtek el.

Az sírköves egyéni vállalkozóként dolgozó 33 éves férfi egyszerűen megadta, milyen méretű fedlapra van szüksége, az 51 éves temetőgondnok pedig kiválasztotta azt a sírt, amely a rendelésnek megfelelt, és amelyről úgy gondolta, a hozzátartozók sem látogatják túl gyakran.

A fedlapokat a sírköves szállította el. Egyszerűen beállt autójával a temetőbe, és alkalmazottai valamint a gondnok segítségével leemelték, majd felrakodták az állapottól függően 5000-10 000 forintért megvásárolt árut. A sírfedlapokat a vállalkozó kis felújítás után továbbértékesítette.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mekkora kért okoztak ezzel a sajátos üzleti kapcsolattal. Az összeg meghatározása szakértő feladata lesz.

A két gyanúsított kihallgatása során mindenesetre elismerte a bűncselekmények elkövetését. Mindketten szabadlábon védekezhetnek. A tettükért legfeljebb három évig tartó szabadságvesztéssel büntethetik őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.