Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 16. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Márton-naphoz kapcsolódóan a hétvégén zajlott a hagyományos borfesztivál Dombóváron

A Márton-naphoz kapcsolódóan a hétvégén zajlott a hagyományos borfesztivál Dombóváron

A nyitóprogram a kulturált borfogyasztásról szóló előadás keretében megtartott borkóstoló volt péntek este, a vendégek a szekszárdi Mészáros pincészet borait ismerhették meg közelebbről.

Müller Ádám köszöntötte a szépszámú közönséget, majd Páldi Ede a Dombóvári Kertbarát Egyesület elnöke a jövőre ötvenéves szervezet bemutatásával folytatta a programot. Majd Kovács János a térségben jól ismert borbíró, borszakértő ismertetőjében kiemelte, hogy a kulturált borfogyasztás a szemrevételezés után, az illatanyag, majd az ízvilág feltérképezésével folytatódik. Kétfajta fehér, egy – az illat és íze szerint is a nők körében kedveltebb – rosé, majd két testes vörösbor kóstolásával telt a közel másfél óra.

Szombaton délután a szervezők biztosítottak lehetőséget a villányi, siklósi és szekszárdi borvidék egy-egy pincészetének legkiválóbb termékeinek megismerésére, a dombóvári új borok mellett.

A rendezvényt Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere és Glaub Róbert a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke nyitották meg. A jó hangulatról a Dombóvári Zenész Egyesület, a Tamásiból érkező Musette Harmonika Együttes, a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tűzoltóegyüttes, a Medinai Tambura Együttes, a Kurdi Kaposmente Hagyományőrző Táncegyüttes és a Sramli Kings gondoskodott.

A szervezők; a Dombóvár Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Kertbarát Egyesület, a Kernen I. R. Baráti Kör és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete elégedett zárták az estét.
Köszönjük a felajánlást az Ideál Pékségnek! (Picipó Kft.).

Címkék: borfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.