Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2020. Június 09. 11:29, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A dombóvári református templom rekonstrukciója június végére fejeződik be

A dombóvári református templom rekonstrukciója június végére fejeződik be

Több református templomot felújítanak Tolna megyében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával műemléképületek is megújulnak.

A dombóvári református templom rekonstrukciója június végére fejeződik be - mondta Sipos Előd Zoltán lelkész az MTI-nek. Hozzátette: az 1929-ben, neogót stílusjegyekkel épült templomot statikailag is meg kellett erősíteni, az épület süllyedése miatt megrepedt keleti és nyugati falat vasrudakkal húzták össze. Felújították többek között a helyi védelem alatt álló templom gyülekezeti termeit, újravakolták a falakat, kicserélték a színes üvegablakokat, a torony új burkolatot és csúcsdíszt kapott.
A munkát a tárca 80 millió forintos támogatásával végzik el, a 120 tagú gyülekezet szeptember 27-én hálaadó istentiszteleten ünnepli a felújítást.

A Tolnai Református Egyházmegyében már befejeződött az iregszemcsei templom toronysisakcseréje, és több településen, Nagyszokolyban, Felsőnyéken, Decsen, Őcsényben, Nagyszékelyben zajlanak vagy zárultak le templomfelújítások.

Az 1782-ben épült őcsényi műemléktemplom újrafestése, vízelvezető rendszerének és elektromos hálózatának cseréje 50 millió forintos támogatásból július 30-ra fejeződik be - közölte Papp Zsolt Endre helyettes lelkész.

Nagyszékely 1801-ben elkészült, szintén műemléktemplomán a tetőt és a toronysisakot is kicserélik, Csapkovics Bertalan lelkész ismertetése szerint a munkára több forrásból 90 millió forintot fordítanak. A település református temploma attól különleges, hogy egybeépült a falu Árpád-kori templomával. Utóbbi tetőszerkezetén 2013-ban végeztek felújítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.