Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 13. 23:00, kedd | Helyi
Forrás: Pécsi Rendőrkapitányság

„Vezetni biztonsággal” - játék a szitukkal, első forduló

 „Vezetni biztonsággal” - játék a szitukkal, első forduló

Az idei első fordulóval jelentkezik a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány „Vezetni biztonsággal” című ötfordulós vetélkedősorozata.

A játékkal a közlekedők figyelmét szeretnék ráirányítani a szervezők a balesetek kiszámíthatatlanságára, a baleseti okokra. Minden forduló egy baleseti helyzetet jelenít meg. A nevezők feladata a felvázolt szituációk értelmezését követően válaszolni a feltett kérdésekre.

A vetélkedő végeztével fordulónként a helyes megfejtők között három-három ajándékcsomagot sorsolnak ki a szervezők, melyek ünnepélyes díjkiosztón kerülnek átadásra. Aki mind az öt fordulóra beküldi a helyes megfejtést, azok között is kisorsolnak három értékes ajándékcsomagot.

Az első forduló baleseti helyzete:

„A” személygépkocsi közlekedik Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton a Pécsváradi út irányából Belváros irányába, a belső forgalmi sávban. Haladása során áttért a külső forgalmi sávba, ahol nekiütközött az előtte haladó és forgalmi ok miatt megálló „B” által vezetett személygépkocsinak, mely az ütközés erejétől nekiütközött az előtte szintén forgalmi ok miatt megálló „C” által vezetett személygépkocsi hátsó részének.

Melyik járművezető követhetett el szabálytalanságot?
Hogyan fogalmazná meg a helyes követési távolságot?

A válaszokat kérjük 2012. március 28-án (szerdán) 12.00 óráig beküldeni a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság címére: 7622 Pécs, Vargha D. u. 3., vagy a gradvolts@baranya.police.hu címre. A megfejtésen kérjük feltüntetni: „Vezetni biztonsággal” I. forduló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.