Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek | Helyi

2012. Június 22. 20:15, péntek |

A kaposszekcsői iskolában is „bezárták” a tanévet

Felkerült a képletes lakat a szekcsői iskolára a június 20-i tanévzáró ünnepély után, amelynek hangulatát a Márfai Attiláné irányításával készülő negyedikesek vidám versekkel, pattogós country-dallamokkal alapozták meg.

2012. Június 22. 17:30, péntek |

Bakócán ismét áll az „útszéli kereszt”

Fekete István író halálának negyvenkettedik évfordulóján a Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészetének kezdeményezésére valósulhatott meg a régi kereszt felújítása és megáldása.

2012. Június 21. 19:00, csütörtök |

A sikereket féltve őrzik Dombóváron

A Múzeumok Éjszakáján, június 16-án este nyílt meg a Fényes érmek Dombóvárról - a múlt, jelen és a jövő bajnokai című új időszaki kiállítás. A nagyszabású bemutatót különös gonddal óvni is illik.

2012. Június 21. 10:00, csütörtök |

Pusztít a gyapjaslepke Tolnában és Baranyában

Több mint ezer hektár erdőt károsított meg a gyapjaslepke Dél-Dunántúl két megyéjében - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

2012. Június 20. 22:20, szerda |

DombóHerb: edényes növények, gyógyító állatok és az írisz

A Dombóvári Herbárium című gyógynövény-ismereti foglalkozássorozat júniusi összejövetele közel húsz fő jelenlétével és aktív részvételével zajlott ismét a kör törzshelyén, a Helytörténeti Gyűjteményben.

2012. Június 20. 12:50, szerda |

Megúszni a vakációt nagyobb baj nélkül

Sajnos szinte minden tanítási szünet idején történnek kisebb-nagyobb balesetek, és sok esetben válnak a diákok bűncselekmények áldozataivá vagy elkövetőivé. Néhány jó tanács ezek elkerülésére.

2012. Június 20. 09:00, szerda |

Az élmények kreatív műhelye a József Attilában

A dombóvári kötődésű, Finnországban kutatóként dolgozó Fenyvesi Kristóf és társai már évekkel ezelőtt életre hívták az ÉlményMűhely programot, amelyben a dombóvári József Attila ÁMK is érintett.

2012. Június 19. 16:55, kedd |

Nem bűncselekmény okozta a hároméves kisfiú halálát

Nem gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem gyors lefolyású betegség miatt halt meg tavaly ősszel egy kisfiú dombóvári és nagykanizsai gondozójánál a Zala megyei Pacsán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

2012. Június 19. 13:40, kedd |

Utoljára csengettek a szekcsői nyolcadikosoknak

Június 16-án a kaposszekcsői iskolából is elballagtak a nyolcadikosok. Reggel 9 órakor utoljára szólalt meg nekik a csengő, utoljára mentek végig az iskolán osztályfőnökük, Pittinoné Kutas Erika vezetésével.

2012. Június 19. 08:10, kedd |

Múzeumok dombóvári éjszakája - szubjektív tudósítás

Évek óta szerettem volna részt venni a rendezvénysorozaton, de nem volt rá lehetőségem. Végre idén férjemmel végigjárhattam a helyszínek egy részét - írja érdeklődőként szemlélődő olvasónk.

2012. Június 18. 17:15, hétfő |

Tapintható izgalom az első szekcsői hangversenyen

Idén február óta a kaposszekcsői iskolában tanuló gyerekek is részt vehetnek a zeneiskolaival megegyező, rendszeres hangszer- és zenetanulásban. A növendékek június 14-én végre megmutathatták, mit tanultak.

2012. Június 18. 14:15, hétfő |

Nyert a Döbrököz, de ezúttal nem a focipályán

Főként az utánpótlás neveléséhez nyert el támogatást az MLSZ társaságiadó-kedvezményekhez (TAO) kapcsolódó sportfejlesztési pályázatán a Döbröközi Községi Sportegyesület.